Suitsuliha

Suitsutamine oli üks esimesi meetodeid, mida inimesed kasutasid toidu säilitamiseks enne
külmkappide ja muude kaasaegsete säilitusmeetodite leiutamist.

Suitsutamist hakati kasutama juba kiviajal, et säilitada toitu pikemalt. 

Esialgu kasutati selleks suitsutamiseks avatud tuld ning hiljem leiutati suitsuahjud, mis võimaldasid suitsutada suuremaid koguseid liha korraga.

Euroopas hakati suitsutamist laialdasemalt kasutama keskajal, kui tekkis suurem vajadus toidu säilitamise järele. Suitsuliha sai kiiresti populaarseks ning seda hakati tootma ja müüma ka kauplustes.

Tänapäeval on suitsutamine endiselt levinud toidu säilitamise meetod, kuid seda kasutatakse ka maitse andmiseks erinevatele toitudele. Suitsutatud toidud, nagu näiteks suitsuliha, suitsusink ja suitsukala, on populaarsed üle kogu maailma.


Eelmine
Suitsutamise puit.
Järgmine
Läbi aegade on eestlased armastanud sealiha ja nii on see ka tänapäeval

Lisa kommentaar

Email again: