Suitsutamise puit.

Suitsutamiseks sobib kasutada erinevaid puiduliike, kuid maitse ja suitsu tugevus sõltuvad suuresti kasutatavast puidust. Mõned levinumad suitsutamiseks kasutatavad puidud on:

  1. Õunapuu: annab suitsule maheda ja magusa maitse ning sobib hästi kanaliha, sealiha, kala ja juustu suitsutamiseks.

  2. Kirsipuu: annab suitsule magusa ja puuviljase maitse ning sobib hästi sealiha, kana, kala ja lambaliha suitsutamiseks.

  3. Lepapuu: levinuim suitsutamiseks kasutatav puu meie metsadest.

  4. Hickory: annab suitsule tugeva ja rikkaliku maitse ning sobib hästi sealiha, kanaliha ja veiseliha suitsutamiseks.

Enne suitsutamist veenduge, et puidul poleks hallitust ning, et puit oleks kuiv.

Eelmine
suitsuliha, suitsusinik, suitsupeekon, vinnutatud liha. 
Järgmine
Suitsuliha